top of page
Search

Включете се в анкетата ни за емоционалното и психично здраве на работното място

Екипът ни провежда анонимна анкета сред работещите в български компании от всички икономически сектори на тема “Емоционално и психично здраве на работното място”.Целта на въпросника е да разберем какви фактори се намесват в работния процес, доколко те повлияват на благосъстоянието и ефективността на работното място и доколко компаниите подпомагат психичното здраве на хората в екипите като част от политиките им да осигурят продуктивен работен процес. Каним ви да споделите личния си опит и наблюдения!


Разработихме анкетата със съдействието на HR експерти и експерти по комуникации и пазарни проучвания. Попълването й не изисква предоставяне на лични данни и ще ви отнеме не повече от 10 минути. Обобщени резултати и анализ ще публикуваме през месец декември тук в блога ни.Защо темата е важна?


В края на 2018 г. (далеч преди пандемията да стане част от ежедневието ни) Световната здравна организация (СЗО) обособи в своята 11-та ревизия на Международната класификация на болестите МКБ-11 (ICD-11) цял подраздел за проблеми, свързани с работното място и работната среда. Това стана скоро след като организацията обяви данни от глобално изследване, според което близо 264 милиона души страдат от депресия, голяма част от тях имат и симптоми на тревожност и това струва на компаниите около 1 трилион долара загубена производителност всяка година. Синдромът на професионалното прегаряне (burnout) беше класифициран като професионален феномен и се очаква той да бъде част от актуализираната класификация на СЗО, която ще влезе в сила от 1 януари 2022 г.


Пандемията засили интереса и постави още по-голям фокус върху темата за благосъстоянието на работното място. С размиването на границите между лично и работно време и пространство, постоянното реорганизиране на работния процес, нуждата от бърза адаптация към технологии, несигурното бъдеще и др. доведоха до влошаване на психичното здраве на работещите. И, факт, има млади хора, чието първо назначение се случи в изцяло дистанционен режим. Това са 24-25-годишните (горната възраст от Поколението Z), чиито първи стъпки в работните взаимоотношения се случват без жив контакт. Европейската комисия, Американската асоциация на психолозите, международния Институт за психично здраве на работното място (Workplace Mental Health Institute) и много други свързани с темата организации постоянно публикуват доклади за ефекта от стреса през последните месеци, а Financial Times стартира три нови рубрики по темата: Бърнаут, Здравето на работното място и Ментално здраве на работното място. Емоционалното и физическото здраве на хората в екипите станаха новия приоритет на компаниите.


Какво предстои?


Всеки работодател зависи от това да има здрави и продуктивни служители. Ценѐн и щастлив екип е много по-вероятно да осигури най-добрите резултати за вашия бизнес.

Светът започва да се възстановява и се появяват нови предизвикателства и тревоги. Какво е бъдещето на работната среда и култура? Как да се справим с умората, страховете и нуждата от гъвкавост и свобода в работния режим? Каква е новата дефиниция за щастие и благополучие на работното място? Как ще изглежда едно устойчиво работно място на бъдещето?


Тези въпроси вълнуват и нас, както и компаниите, с които вече работим.


Включете се в анкетата ни и споделете личен опит и мнение за това как изглежда работното ежедневие днес. Попълването на въпросника не изисква предоставяне на лични данни и ще Ви отнеме не повече от 10 минути.При изникнали въпроси, може да ни пишете на hello@hourtherapy.bg или да ни потърсите на тел. +359 882 008 317.

171 views0 comments

تعليقات


bottom of page